Hong Kong City - Reisverslag uit Kowloon, Hong Kong van monja - WaarBenJij.nu Hong Kong City - Reisverslag uit Kowloon, Hong Kong van monja - WaarBenJij.nu

Hong Kong City

Door: Monja Lamdahhi

Blijf op de hoogte en volg

22 November 2005 | Hong Kong, Kowloon

Ben vandaag (22ste) aangekomen in Hong Kong. Heb in Macau de boot genomen: mijn god, wat werd ik misselijk! Gelukkig duurde het maar een uurtje, en ging de boot rechtstreek naar Kowloon, waar mijn logeeradres is.

Slapen in Hong Kong is duur! De allergoedkoopste optie is slapen in 1 van de vele guesthouses in verrotte torenflats waar het ontzettend stinkt (geen frisse lucht) en je met geen mogelijkheid uitkomt als er brand is (mij niet gezien dus!). Je krijgt dan een hokje waar net een bed in staat, zonder raam , en dat kost dan al zo'n 20 euro.

Raadt eens waar ik slaap? In het hotel van: Het Leger des Heils! Ik dacht maar zo: die zetten je vast niet af, mag niet van de heer! Ik kon mezelf wel zoenen toen ik er door de taxichauffeur werd afgezet: prachtig, chique gebouw, geweldige ontvangst door een paar (minsten 75 jarige) gepensioneerde heilsoldaten die nu het (overigens zeer professionele) hotel runnen, en een geweldige, ruime en rustige kamer met luxe badkamer, tv en een koelkast. En dat voor maar 60 euro, echt een koopje hier!

De eerste indruk van Hong Kong is goed. De luchtvervuiling valt mee (het stinkt minder dan ik dacht), het lijkt een beetje op een Aziatisch Londen (is ook niet raar, Hong Kong was tot 1999 in Britse handen), en er zijn, in tegenstelling tot Macau, internetcafe's (hoera, lang leve mijn internetverslaving haha)!

Ik heb inmiddels erg veel leuke en mooie foto's gemaakt, maar hier branden ze ze niet op CD Roms. Moet waarschijnlijk wachten tot in Vietnam, begin december. Nog ff geduld dus!

Karimmie: leuke foto! Ben benieuwd: wij gaan heel snel afspreken als ik weer in NL ben, ok! En pa: wat goed van je, je eerste bericht op internet! Hoop dat alles goed gaat. Als je oma nog spreekt, doe haar dan de groeten! En Erwin: helen de wonden inmiddels een beetje? En mis je mijn moessie al, haha!

• 23 November 2005 - 16:53

Myriam:

Hahahahahaha dat bericht van Pa!!Daar is ie echt lang mee bezig geweest pa kennende hahaha, maarre..wel een goeie vraag van hem; Alles goed daar?Volgens mij wel.Ik zit nu bij mama met Gio, gaan we lekker eten...Ik heb gister nog gechat met Fatima Zohra, je krijgt de groetjes en ,ik citeer: I love you...Moest ik zeggen van haar...Lief.
    Leuk hoor HongKong, daar was KingKong toch??hihi,geniet ervan hé,maar dat zal wel lukken...tot mailens...Dikke kusz van moi

• 23 November 2005 - 19:30

Ma:

Honkong City wat klinkt dat heftig. Alles goed hier, erg koud en nat. Word je niet vrolijk van als je elke morgen weg moet op je fietsje.Dus genieten maar!