Overweldigend Hong Kong! - Reisverslag uit Kowloon, Hong Kong van monja - WaarBenJij.nu Overweldigend Hong Kong! - Reisverslag uit Kowloon, Hong Kong van monja - WaarBenJij.nu

Overweldigend Hong Kong!

Door: Monja Lamdahhi

Blijf op de hoogte en volg

25 November 2005 | Hong Kong, Kowloon

Wat is Hong Kong een geweldige stad! Het doet me denken aan Londen (met de lange straat Nathan Road als een soort van Oxford Street), gecombineerd met New York (de hoge gebouwen, de drukte). Er zijn geweldige musea. Alle winkels zijn open tot 11 uur 's-avonds, er zijn leuke straatmarkten, ik shop me een ongeluk. Er is zelfs een soort Hollywood Boulevard, met sterren van Bruce Lee en Jacky Chan, en een heus standbeeld van Bruce Lee! De rest van de sterren ken ik helaas niet.. De eerste dagen heb ik me echt ongans gelopen, wilde overal heen, overenthousiast. Met als gevolg dat ik vandaag weinig energie heb en ga proberen wat te relaxen (in Hong Kong: wat een contradictie!)

Ze zijn hier erg bezig met de vogelgriep. Ontzettend goed voorbereid op wat eventueel gaat komen, campagnes, folders, en als je je grieperig voelt moet je een mondkapje dragen, en er zijn hier al genoeg vaccinaties om iedereen eventueel te enten. Beangstigend, zou je denken, maar daar denken ze hier anders over. Hier denken ze juist dat Europa meer gevaar loopt op een grote uitbraak, omdat daar weinig gedaan wordt aan preventie, en i.v.m de vogelmigratie vanuit Mongolie/Syberie. In een documentaire op tv kwam met name 1 land naar voren: Nederland!! Dus, beste mensen, geen kippetjes meer aaien hoor! En je handen goed schoon houden, dan komt het allemaal goed.

Alle creeps op deze aardbol bevonden zich deze week in Azie. Na George Bush loopt ook zijn grote vriend Arnold Schwarzenegger hier rond, aaargh!

Bij het Leger des Heils is het erg leuk. De mannetjes zijn erg lief voor me, spreken goed Engels (al dacht 1, toen ik vroeg waar ik een visa kon halen voor China, ik een pisa wilde haha. Hij is minstens 80 en blijkbaar een beetje doof). Ik kom verder weinig mensen tegen hier, op een praatje hier en daar na, zit in een hotel, maar in een stad als deze mis je dat niet. Je komt al ogen, oren en tijd tekort!

Zondag vertrek ik naar Guangzhou met de trein, weer naar een jeugdherberg, om mijn reis door Zuid China te starten.

Wat leuk, twee berichten van mijn nichten! Ik moet vaker op reis, dan ' spreek' ik mijn familie nog eens, haha! Groeten aan beiden, en misschien dat nog meer familie zich meldt. Kunnen we een leuke reunie chatsessie houden, haha!

Zometeen met een tram door de stad, naar het hoogste punt van de stad, en naar het park en de zoo. Ik heb het wel even gehad met al die kilometers lopen!

• 25 November 2005 - 18:06

Ma:

Wat leuk van de nichtjes dat ze gemaild hebben. Heb ook Gijs mijn broer aan de mailinglist toegevoegd,je brengt de familie op die manier weer een beetje dichterbij. Klinkt heel heftig Hong Kong, geweldig! Pa belde net hij was ook bezig je pagina te openen maar was de weg kwijt wist niet meer hoe het moest. Ben benieuwd of het lukt.Hij had er wel lol om.Het is noodweer in holland misschien heb je er wat van gehoord. Schiphol ligt plat en de treinen rijden niet. Harde storm, rukwinden, en sneeuw en hagelbuien. Dus ik denk dat jij beter zit.

Groeten van iedereen, en een goeie treinreis zondag.

• 25 November 2005 - 18:33

Akil.:

hallo monja geniten maar leuk om die verhallen te horen ik mis jou en ik hou veel van jou, en zorg goed voor je zelef.

• 30 November 2005 - 10:29

Diana:

Hallo monja,
    Verkoudheid is iets wat nu veel voorkomt in winterachtig nederland. Gelukkig bevind jij je in een heel ander klimaat/seizoen.Van je ma vernomen dat je 15 januari pas weer terugkomt.Leuk dat ik om het"hoekje"mee mag kijken in delen van de wereld waar ik (nog) niet geweest ben.Je moet af en toe ff lekker loungen in zo een big city, anders slijten je schoenen te snel (ha,ha)
    We houden contact.Oh ja de groetjes van tante Bep en ome Arie. Take care.
    Groetjes van je nicht Diana