Wat kan een mens toch lui zijn - Reisverslag uit Nong Khai, Thailand van monja - WaarBenJij.nu Wat kan een mens toch lui zijn - Reisverslag uit Nong Khai, Thailand van monja - WaarBenJij.nu

Wat kan een mens toch lui zijn

Door: Monja Lamdahhi

Blijf op de hoogte en volg

08 November 2005 | Thailand, Nong Khai

Vandaag weer in het internetcafe om mijn volgende route te plannen. Dus gelijk maar even een berichtje! Dank voor al jullie reacties, heel leuk om die berichtjes te krijgen! Angela, wat goed om te horen dat het weer goed gaat met kleine Max. Ik moest erg lachen om je mailtje, je zou hier in Thailand scoren met die humor! Gelijk 20% korting, want ze houden hier van lachen. Minke, surrogaatmoeder van mijn katjes (haha), fijn om te weten dat ze goed verzorgd worden. Verder groeten aan allen!

Een aantal van jullie vroegen zich af waar ik nu precies zit. well, in het Muttmee Guesthouse in Nong Khai. Het is echt zo'n plek waar een aantal toeristen gewoon een paar jaar blijven plakken en reiki meester worden. Of aura's gaan lezen. Of astrologie gaan studeren. Of fijn gaan pottenbakken. Ik wilde graag een yoga cursus doen, maar die begint pas over een week. Als ik hier tot die tijd blijf kom ik tot 19 januari niet meer uit mijn hangmat! Dus misschien op een andere plek.

///////////////////////////////////////

Wat kan een mens toch lui zijn! Het lijkt wel of hier in het Muttmee Guesthouse alle vermoeidheid er uit komt. Ik ben niet de enige: Veel gasten, in alle leeftijden, liggen slapend, zeverend en zuchtend, hangend over stoelen, hangmatten, of hun partners. Als je wat wilt eten sleep je jezelf naar de keuken om al babbelend met de kokin je order te doen. Terug in de hangmat aan de Mekong springt de kat des huizes gezellig op schoot, gaat 1 van de honden des huizes onder de hangmat liggen, en komt de annoying englishman......O nee! aangelopen. Kat over mijn hoofd leggen? Me slapend houden , in een boom klimmen? Helaas, het is al te laat. Na een lulverhaal over zijn getrouwde vrienden en zijn eigen enorme populariteit op de huwelijksmarkt (ik dacht dat ik gefrustreerd was, gniffel), druipt hij af. Om me heen wordt gegniffeld. Meer mensen hebben dit verhaal al moeten aanhoren, weg met die man! Rustverstoorder! Muttmee terrorist!
Inmiddels komt een groep vrijwilligers binnenlopen. Zij werken allen op de school. Met name Engelsen en Amerikanen, meesten rond de 25 schat ik. Dit lijkt me nu echt een leuke plek om een tijdje te werken. Misschien volgend jaar...

De familie des huizes (Engelse man, Thai vrouw en schattige zoontjes) schuiven aan tafel voor het diner. Oma is vandaag overgekomen uit engeland. Het doet me denken aan mijn eigen familie. Witte oma, iest minder witte kleinkinderen. De kleintjes hebben beiden een supermanpak aan. Cute!

/////////////////////////////////////////

7 november
Werd weer erg laat wakker vandaag. Zit nog steeds in het Nederlandse ritme: val om 04.30 uur in slaap en wordt om 11.30 uur weer wakker. Vannacht heeft het hard geregend. Zo hard, dat de engste spin die ik ooit in mijn leven heb gezien besloot bij mij te komen logeren. Aaaargh!!! Gelukkig rende hij hard weer weg.

Het is nu avond. Kom net terug van een dinercruise, waar ik een Nederlands stel tegenkwam. We hebben samen een tafel gedeeld. Heel gezellig, koppel uit Geleen. Zeer veel gereisd. Toen ik op een gegeven moment vertelde dat ik half Marokkaans was, betrok het gezicht van de man en begon hij hele verhalen af te steken over 'die Marokkanen en Turken', wat een schijtvolk, allemaal criminelen, Rotterdam is naar de verdommenis, alleen nog maar zwarten, zijn zus had een Marokkaanse vriend, studeerde dan wel aan de universiteit, maar dat was vast een dekmantel voor criminele activiteiten (?) en ga zo maar door. Arme zus. Ik stond uiteraard op ontploffen, maar voelde gelijk daarna erg veel medelijden met deze man. Zoveel gereisd, en toch zo bekrompen. Een verheven, arrogante, blanke klootzak. Het is maar goed dat ik niet zo denk als hij: dan zouden alle Nederlanders simpele racisten zijn! Of alle Limburgers stomme niet nadenkende sukkels! Hij zou van zijn levensdagen niet naar Marokko komen, wat heeft ie daar te zoeken! Alle Marokkanen halen met mij opgelucht adem. Al ben ik voor hem overigens gewoon een blanke hoor (joepie!)
Ondertussen drinken we veel bier en ben ik blij als ik 's-avonds weer in mijn bedje lig.

8 november
Vandaag gaan 'shoppen' in Nong Khai. Heb op Schiphol een nieuwe zonnebril gekocht (Assie, ter info: een Versace), echt zo'n zwart mega filmsterrending. Beetje over de top hier, haha. Heb er wel veel bekijks mee, volgens mij denken mensen dat ik niet herkend wil worden haha! Pasfoto's laten maken (errug grappig) en slippers gekocht bij meisjes die me de hele tijd uit aan het lachen waren leek het. Maar dat doen ze hier wel vaker...
Morgen door naar Vietiane, ligt hier zo'n 25 kilometer vandaan. Best een gedoe: eerst naar de Friendship bridge met de tuctuc, dan door de Thaise douane, dan weer met een pendelbus naar de andere kant van de brug, papieren invullen, visum aanvragen, en hopelijk snel Laos in....

• 08 November 2005 - 07:08

Lady Lenie:

Ha Mon, gezellig weer van je te horen. Leuk verhaal echt lachen heb het nog even gelezen voor ik naar mijn werk ga. Ben tot nu toe nog elke dag naar de katjes geweest, meer om extra met Mientje te spelen. Ik vind het prettig voor mezelf maar of Mien het nodig heeft weet ik niet hoor! Al komt ze wel heel lief op mijn schoot liggen. Sanne is nog steeds de jammerende keukenmeid als ze op je schoot springt. Maar wel heel lief.Wat kan die blazen tegen Mina zeg, volgens mij is ze hartstikke jaloers. We missen je wel hoor hiero, maar er is al bijna een week om.(ha ha) Nee hoor geniet maar lekker ik gun het je. Veel plezier ook met je engelsman (grrrr) Groeten van de mannen hier, Kus van je moeder.

• 08 November 2005 - 07:13

Moeder:

Gerda heeft ook een reactie geplaatst,ze wilde zo graag weten waar je was, en is stink jaloers.xxxx

• 08 November 2005 - 09:15

Assie:

Zit ik hier achter dit saaie bureau bij dit saaie bedrijf die geweldig leuke mailtjes van je te lezen....echt genieten. Ik waan me heel even in een andere wereld. Heerlijk!

• 08 November 2005 - 18:36

Renee:

Hai Monja,

Hartstikke leuk zeg, om je zo een beetje te kunnen volgen.
    Al word ik er wel een beetje jaloers van, maar het is je gegund hoor.
    Hier zijn we erg druk met onze eerste klant, weinig tijd meer over.
    Geniet ervan en ik kijk uit naar je verhalen.
    Eind november gaan we met onze 2e ivf poging beginnen, ik hou je op de hoogte.
    groeten
    Renee

• 10 November 2005 - 21:04

Angela:

Hoi Monja, Je moet echt voor een blad gaan schrijven, lachen! Stuur die engelsman met de eerste de beste vluchtelingenboot mee en kijk onder de vrijwilligers voor een potentiele huwelijkskandidaat! Hier is alles OK. Theo heeft een vat contract gekregen, pfff opluchting alom natuurlijk. Zondag aanstaande gaan we bij Esthel en Angelo "kroamschudd'n" samen met Ard. En ik krege net nog een mailtje van Nicole Altman (Holmes nu) ze is als het goed is gisteren bevallen van de tweede, weet niet wat het is geworden. Ze vraagt of je haar wilt tovoegen aan de maillijst Nicole.Holmes@altmansales.com.au". Oh ja Esthel en Angelo wisten niet waar je uithing want hun mail werkt niet meer, dus heb ik ze even op de hoogte gebracht, dank u.
    Hou je haaks! Liefs Angela

• 10 November 2005 - 21:06

Angela:

Sorry voor alle spelfouten, heb net een paar wijntjes op, hips

• 17 November 2005 - 19:17

Akil:

Monja, papa mist je erg, hoopt dat alles goed gaat met je en dat je aan het genieten bent, we zijn aan het proberen om papa ook op je mailingslist te krijgen.Dikke kus van je vader

• 18 November 2005 - 00:20

Annedutchess:

he he..nou dan eindelijk ns een ractie van mij! zijn net terug uit brazil! super gehad...in the pissing rain!yep, lees je goed,somebody put a curse on me!? elke vakantie 'valt' in t water!argh..dessalniettemin,na een dikke week de biezen gepakt en naar new york gegaan.koud maar zonnig, winterjassen,schoenen aan moeten(!?) schaffen,had alleen maar flipflops by,haha.nu weer terug in de sleur!!zit ondertussen in t koude washington(kan beter huisje hier kopen,zit hier meer dan thuis).zoooo leuk je verhalen te lezen (en foto's!love it!)ga aub niet aan de malariapillen, ben dr strontziek van geweest in rio!let goed op jezelf (luister naar mn wijze raad!?ha)keep us posted! miss ya!!! ciao 4 now!